Bhack

Hackerspace Zwolle

Update: we gaan lhacker!

‘t Is al weer even geleden, een post op het blog, maar er is zoveel veranderd het afgelopen halfjaar dat ik het tijd vond om weer eens iets te posten! Waar zal ik beginnen…

Nadat we officieel de space hebben gekregen, hebben we een halfjaar hard gewerkt om het een beetje leefbaar te krijgen. Er moest een vloer gelegd worden, geschilderd, electra aangelegd, en er moest natuurlijk meubilair komen, zoals banken, stoelen, tafels, een koelkast, etc.

Terwijl we daarmee bezig waren, hebben we ook een nieuwe site en wiki gelanceerd, en enigszins gevuld met wat content, zodat het niet één dorre boel zou zijn. Ook hebben we een Meetup georganiseerd, om te kijken of we een klein evenementje kunnen organiseren als een soort officieuze opening.
De week voor deze opening zijn we wezen kijken bij Sk1llz in Almere, om wat inspiratie op te doen voor onze eigen space. Dat was heel gezellig, en gaf ons veel goede ideeën voor Bhack, zoals een IRC kanaal, een shell server en een muurlaptop (de laatste twee hebben we genereus gedoneerd gekregen van Sk1llz!) en de week erop, tijdens onze Meetup, besloten een stuk of wat mensen van Sk1llz om ook langs te komen, en dat werd ook een heel gezellige avond, met ongeveer 15 man aanwezig in onze kelder.

De laatste weken horen we van steeds meer mensen dat ze graag eens willen komen kijken, en dat ze via via (ook van members van andere spaces) gehoord hebben dat er sinds kort ook een space in Zwolle is (waarvoor dank!). De dinsdagavonden zijn nu gezelliger dan ooit, met een nog steeds stijgend gemiddelde van aanwezigen. We zijn druk aan het bedenken hoe we nog meer bekendheid kunnen genereren in de stad en omgeving, en ook bezig met het plannen van onze officiële opening (datum volgt!).

Ook zijn er nu wat projecten lopende, waaronder het UnlockBhack project, waar we een electrisch slot met RFID tags aan het implementeren zijn in onze voordeur. Op die manier hoeven we niet voor elke deelnemer een sleutel bij te laten maken, maar krijgt iedereen een tag die ze langs een reader kunnen swipen om de space te openen.

Excuses voor de wat chaotische post, maar er zijn zoveel dingen gebeurd in het afgelopen half jaar, en ik ben er ongetwijfeld nog een heleboel vergeten.
Ik zou zeggen, ben je nog nooit bij ons geweest, zoek ons dan op, en kom gezellig een keer langs in de space!

Michiel

2 Responses to Update: we gaan lhacker!

  1. Anynousmous says:

    im going to hack all!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *