Bhack

Hackerspace Zwolle

Eerste blogpost van een nieuwe hackerspace in zwolle

Het is altijd lastig om ergens aan te beginnen als je niet weet waar het naar toe gaat. Onbekend terrein, nieuwe mensen en bovenal.. nieuwe ervaringen! Ik heb het natuurlijk over de nieuwe hackerspace … dat wil zeggen dat er hard gewerkt wordt om binnenkort een fysieke ruimte in Zwolle te realiseren.

Maar first things first. Wat is een hackerspace zullen je misschien denken. Dat is een open community voor creatieve mensen. Kijk onderstaande filmpje en laat je informeren en inspireren.

Kortom, ben jij een creatieve geest, heb je interesse in techniek, hou je van uitdagingen, leer je graag nieuwe vaardigheden, geniet je van het creëren van nieuwe dingen of beter maken van bestaande spullen, ben je graag onder de mensen, werk je het liefst met je handen én je hoofd, heb je een wiskunde knobbel, hou je van dumbster diven, doe je graag wat je leuk vindt, ben je met een soldeerbout in je hand geboren, help je graag anderen, ben je gewoon nieuwsgierig, ben je jong of oud, ben je niets of alles van voorgenoemde en zoek je een plek waar dit alles samenkomt? Dan voel jij je zeker thuis op een hackerspace.

Helaas is er voor de omgeving Zwolle nog niet zo’n mooie plek te vinden. Waarom niet ..? Geen idee, maar daar gaan we wat aan doen. Toen ik voor het eerst het begrip hackerspace hoorde, was ik gelijk geïnteresseerd. Wat is dat ?, Hoe werkt dat ?, Ben ik daar ook welkom ? Om daar achter te komen kun je maar een ding doen. Gewoon langs gaan. Ik ben twee maal op visite geweest bij de hackerspace van Arnhem, Hack42. Vriendelijke mensen en een hele leuke ervaring. Na een rondleiding door de (enorme) space was ik om, DIT MOETEN WE IN ZWOLLE OOK HEBBEN! Wat een gezelligheid, creativiteit en energie creëert zo’n space. Daarnaast biedt het je ook nog eens mogelijkheden om gebruik te maken van apparatuur en kennis die je thuis niet voor handen hebt.

De eerst stap is genomen, en het resultaat zie je voor je. Mijn eerste donatie aan de hackerspace van Zwolle is de server waar deze website op draait. Een goed begin maar er is alle ruimte voor jouw inbreng. Eerst gaan we een stichting opzetten, en daar hebben we voor nodig: leden. Daar kom jij bij kijken.. heb je intresse? Laat het weten en stuur een mail naar CB84@bhack.nl.
Daarnaast zullen we op zoek moeten naar een fysieke ruimte en de nodige inbreng van materialen en gereedschappen. Mocht je daar op enige manier in kunnen bijdragen twijfel dan niet en neem contact op.

Ik zal proberen met regelmaat deze site te verbeteren en te voorzien van informatie zodat hij blijft groeien. Daarnaast is de planning om binnenkort met alle geïnteresseerde (5 a 6 man inmiddels, maar hopelijk snel meer) een biertje te gaan drinken in Zwolle en een plan op papier te gaan zetten. Aangezien we je dan graag zien zal ik hier meer over posten zodra er een concrete datum aan hangt.

Hmm.. lange eerste post maar zeker niet de laatste 😀

We will B HACK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *